Főoldal
Új vezetőt választott a DIMSZ Adatvédelmi és adatbiztonsági tagozata
2016-05-11 00:00:00

Május 9-i ülésén Adatvédelmi tagozatunk a túlterheltsége miatt lemondó Dr. Freidler Gábor helyett Dr. Domokos Mártont, a CMS Cameron McKenna nemzetközi ügyvédi iroda szenior tanácsadóját választotta meg elnöknek. A CMS a tagozat alapító tagja, Márton pedig 2008 óta foglalkozik ügyvédként az adatvédelem, a kereskedelmi jog és a TMT területeivel.

Az ülés központi témája természetesen a múlt héten kihirdetett, május 25-én hatályba lépő és 2018. május végére a tagállamok gyakorlatában is kötelező érvényűvé váló új uniós adatvédelmi szabálycsomag, a GDPR (General Data Protection Regulation) feldolgozásával kapcsolatos tagozati együttműködés és szövetségi álláspont kialakítása volt. (Az új szabályozással kapcsolatos már rendelkezésre álló dokumentumokat itt gyűjtöttük össze.

A tagozat egyetértett abban, hogy az európai társszervezetek és a tagok első reakcióinak és véleményének megismerése után a következő feladat a sajtó és a nagyközönség tájékoztatása a várható változásokról, valamit a törvényalkotók irányában képviselt közös, konszenzuson alapuló nyilatkozat és javaslatok megfogalmazása, ezért az idei évre szóló részletes akciótervet dolgoztak ki.

Mind a szövetség teljes tagságát, mind a sajtó képviselőit hamarosan tájékoztatjuk arról, hogy milyen fórumokon és szövegeken keresztül ismerhetik meg és alakíthatják majd ezeket a közös dokumentumokat.

További információ:

Lugosi Boglárka főtitkár
1138 Budapest, Madarász Viktor u. 47-49.
Tel: +36 1 413 6397
Mobil: +36 30 588 1344
Fax: +36 1 342 0536
Email: lugosi.boglarka@dimsz.hu


Mi várja a tagokat?

Szakmaiság. Érdekképviselet. Értékközösség. Kapcsolati tőke. Hitelesség. Inspiráció.

Arra törekszünk, hogy olyan szolgáltatásokat nyújtsunk a szövetségi core tevékenységek mellett, melyek kimondottan a tagjainkat juttatják különböző előnyökhöz.

Szakmai szótár
acquisition programmes - ügyféltoborzó kampányok

affinity marketing - affinitás marketing

after-sales service - vásárlás utáni szolgáltatás

bound-in inserts - befűzött mellékletek

branding - márkaépítés


Teljes cikkKövessen minket a Facebookon
Kövessen minket a Twitteren