Főoldal
Adatvédelem és sajttermelés a DIMSZ reggeli rendezvényén
2017-01-31

A DIMSZ a 2017. év első üzleti villásreggelijét csütörtökön a Grey Goose étteremben tartottuk. Témáink a hazai sajtkészítés és az őszi Adat- és Fogyasztóvédelmi Szemle eredményei voltak.

A Sajtkészítők Egyesülete részéről érkező előadó, a Bükki Sajt mestere, Sándor Tamás a kisipari termelés nehézségeiről és szépségeiről beszélt, és természetesen kóstolóval egybekötve bemutatta saját sajtháza termékeit. Megtudtuk azt is, hogy az egyesület idei tervei között szerepel az úgynevezett Magyar Sajtút Hálózat projekt kibővítése és kommunikációja. A fejleményekről az érdeklődőket a mi is tájékoztatja majd.

A szünet után Dr. Tarján Zoltán, jogi partnerünk, a Knight Bird & Bird Iroda szenior tanácsadója bemutatta Adat- és Fogyasztóvédelmi Szemle módszertanát és céljait, valamit a legutóbbi, a fitnesz szektorban elvégzett vizsgálat eredményeit és tanulságait.

Az Adat- és Fogyasztóvédelmi Szemle során a partnereink azt vizsgálták, hogy adott cég honlapján található funkciók – mint a regisztráció, a hírlevél-feliratkozás, a cookie-kezelés, az adatvédelmi tájékoztató és szabályzat - mennyire felelnek meg a jogszabályoknak. A szemle célpontjai azok a webes felületek, melyekkel az online környezetben böngészők, vásárlók gyakran találkoznak.

Az előadás külön kitért az új uniós szabályozásra, amely a jelenleginél szigorúbb elvárásokat fogalmaz meg, és nem megfelelés esetén magasabb bírságokat helyez kilátásba. „A GDPR 2018. májusi hatályba lépésig már csak bő egy év áll rendelkezésre, és rengeteg még a teendő, illetve jó néhány tisztázandó kérdés is felmerül” – emlékeztette a jelenlévőket Tarján Zoltán.

A DIMSZ elkötelezett amellett, hogy a hátralévő időben rendszeres tájékoztatással segítse a tagság és az érdeklődők felkészülését. Tagjaink bevonásával tavaly összeállítottunk egy kérdezz-felelek típusú kiadványt, amelyet kérésre szívesen megosztunk az érdeklődőkkel.

További információ:

Lugosi Boglárka főtitkár
lugosi.boglarka(a)dimsz.hu
+36 30 5881344

                                                   


Mi várja a tagokat?

Szakmaiság. Érdekképviselet. Értékközösség. Kapcsolati tőke. Hitelesség. Inspiráció.

Arra törekszünk, hogy olyan szolgáltatásokat nyújtsunk a szövetségi core tevékenységek mellett, melyek kimondottan a tagjainkat juttatják különböző előnyökhöz.

Szakmai szótár
acquisition programmes - ügyféltoborzó kampányok

affinity marketing - affinitás marketing

after-sales service - vásárlás utáni szolgáltatás

bound-in inserts - befűzött mellékletek

branding - márkaépítés


Teljes cikkKövessen minket a Facebookon
Kövessen minket a Twitteren