Főoldal
CMS Cameron McKenna LLP

Tevékenységi kör

  • jogi képviselet

Képviselők: Dr. Petrányi Dóra, Dr. Domokos N. Márton


Telefon: +36 1 483 48-00
Fax: +36 1 483 48-00
E-mail: dora.petranyi@cms-cmck.com
Város: Budapest
Irányítószám: 1053
Utca, házszám: Károlyi utca 12.
Honlap: www.cms-cmck.com


Bemutatkozás

A CMS Budapest a legnagyobb nemzetközi ügyvédi irodák egyike, amely 1989 óta működik Magyarországon. Közel 60 ügyvéddel irodánk teljes körű jogi és adó szolgáltatást nyújt a társasági jog és M&A, a kereskedelmi jogi, az ingatlan, a banki és pénzügyi ügyletek és az energia és projektek területén, a legbonyolultabb tranzakcióktól a napi ügyekig.

A CEE Adatvédelmi Csoport keretében az egész közép- és keleteurópai régió szintjén nyújtunk rendszeresen tanácsot különböző adatvédelmi ügyekben. Ilyen például: compliance rendszerek működtetése, adatvédelmi szabályzatok bevezetése, személyes adatok határon átnyúló jogszerű továbbítása, offline és online hirdetések reklámjogi megfelelősége, website használati feltételek készítése, titoktartási szabályok végrehajtása, adatvédelmi audit, hatósági képviselet, call center működtetés, privacy hatásvizsgálat, tanácsadás adatkezeléssel kapcsolatos jogok gyakorlásával kapcsolatban.

Munkánk részét képezi a specifikusabb és innovítív adatvédelmi kérdések megválaszolása is, úgymint Big Data elemzések, illetve profilkészítés, cloud computing szolgáltatások és cookie-k vagy más célzott reklámok elhelyezésének jogi megfelelősége, segítségnyújtás személyes adatok biztonságának megsértése esetén (data security breach) és EU-n kívüli adattovábbítások során (e-discovery, anti-korrupciós eljárások p. FCPA, UK Bribery Act 2010, nemzetközi egyezmények pl. FATCA), e-health és smart metering szolgáltatások bevezetése, valamint whistleblowing típusú etikai bejelentő-rendszerek működtetése.

Külön figyelmet szentelünk az adatvédelmi megfelelőség biztosításának munkahelyi környezetben, különös tekintettel a következő ügyekre: háttérellenőrzések (background check), belső adatvédelmi eljárások, munkahelyi e-mail/internet és social media használat ellenőrzése, céges autóhasználat nyomon követése, kamerás vagyonvédelem (CCTV rendszerek), alkohol és drog tesztek, munkavállalói személyiségtesztek, munkavállalói részvényprogramok, jogellenes gyakorlatok felderítése és belső vizsgálata, dokumentum-megőrző rendszerek működtetése, Bring Your Own Device szabályzatok kidolgozása.

A gyakorlati ügyek mellett számos iparági- és jogalkotói kezdeményezésben veszünk részt: folyamatosan figyelemmel kísérjük az új EU-s Adatvédelmi Rendelet elfogadását és segítjük ügyfeleink gyakorlati felkészülését, rendszeresen jelenünk meg különböző adatvédelmi fórumokon (pl. Jogi Fórum, The Privacy Advisor, DataGuidance, Napi Gazdaság, Internet Hungary, Infotér) és specifikus, EU-s szintű szakértői tevékenységet is folytatunk (például cloud computing szakértői csoport - „EC Expert Group on Cloud Computing Contracts”, cloud computing SLA tanulmány - „European Study Cloud Computing SLAs”, a DataGuidance regionális - "at-a-glance" - áttekintése a cookie-k szabályozásáról).  

Kapcsolattartók:

Dr. Petrányi Dóra: A CMS Budapest partnere, a Kereskedelmi Jogi csoport társvezetője, valamint a Technológia, Média, és Telekommunikációs (TMT), a Szellemi tulajdonjogi (IP), a Gyógyszeripari és a Versenyjogi csoport vezetője. Regionális szinten irányítja a CMS Adatvédelmi Csoportját.
Dr. Domokos N. Márton: A CMS Budapest Kereskedelmi Jogi csoportjának ügyvédje, a CMS Adatvédelmi Csoportjának tagja.


Mi várja a tagokat?

Szakmaiság. Érdekképviselet. Értékközösség. Kapcsolati tőke. Hitelesség. Inspiráció.

Arra törekszünk, hogy olyan szolgáltatásokat nyújtsunk a szövetségi core tevékenységek mellett, melyek kimondottan a tagjainkat juttatják különböző előnyökhöz.

Szakmai szótár
acquisition programmes - ügyféltoborzó kampányok

affinity marketing - affinitás marketing

after-sales service - vásárlás utáni szolgáltatás

bound-in inserts - befűzött mellékletek

branding - márkaépítés


Teljes cikkKövessen minket a Facebookon
Kövessen minket a Twitteren